Strony
▼
Menu luty
Poniedziałek
- śniadanie I: kartoflanka, kasza gryczana niepalona, jajko na miękko
- śniadanie II: marchwianka z owsianką
- obiad: bigos z domowej kiszonej kapusty i białej kapusty, naleśnik żytnio-razowy
- podwieczorek: marchwianka z owsianką
- kolacja: ziemniaki z duszoną cebulą, posypane czarnuszką
Wtorek
- śniadanie I: duszony por z marchewką, białą pietruszką, selerem selerem, jajko, musztard własna i owsianka
- śniadanie II: to samo
- obiad: kartoflanka ze skórą z indyka
- kolacja: marchwianka z owsianką
Środa
- śniadanie I: kartoflanka z białą fasolą
- śniadanie II: to samo
- obiad: duszona biała kapusta z marchewką, cebulą i mięso z kości wołowej, ziemniaki
- podwieczorek: marchwianka
- kolacja: ziemniaki z cebulą posypane czarnuszką
Czwartek
- śniadanie I: kartoflanka i owsianka
- śniadanie II: marchwianka
- obiad: kartoflanka z jajkiem
- podwieczorek: owsianka z musem marchewkowym
- kolacja: kartoflanka
Piątek
- śniadanie I: kartoflanka z połówką jajka
- śniadanie II: kartoflanka z połówką jajka
- obiad: duszone pieczarki z marchewką i cebulą oraz porem, naleśnik z mąki zytnio-razowej
- podwieczorek/kolacja: owsianka z musem marchewkowym
Sobota
- śniadanie: kartoflanka, dorzuciłam trochę białej fasoli i przecisnęłam przez praskę czosnek
- śniadanie II: zupa cebulowa z połówką jajka
- obiad: duszone pieczarki z marchewką i cebulą oraz porem, dwa placuszki z kaszy jaglanej
- podwieczorek: owsianka z musem marchewkowym
- kolacja: kartoflanka
Niedziela
- śniadanie I: zupa cebulowa zmiksowana z roztrzepana z połówką jajka, grzanki z chleba żytnio-razowego
- śniadanie II: zupa cebulowa zmiksowana z roztrzepanym jajkiem, grzanki z chleba żytnio-razowego
- obiad: kasza gryczana niepalona, duszone pieczarki z cebulą i marchwką i odrobina duszonego mięsa wołowego
- kolacja: owsianka z musem marchewkowym, posypane cynamonem i masłem klarowanym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz