śniadanie II: sałata z oliwą z oliwek i do tego fasola biała na ciepło: biała fasola z zielonym groszkiem, marchewką, biała pietruszką, cebulą, czosnkiem
obiad : młode ziemniaki z koperkiem, podsmażone na maśle z kukrumą, kminkiem, pieprzem, solą
kolacja: jajko, kromka chleba żytnio-razowego z masłem i podsmażony kalafior z kurkumą, masłem, pieprzem, solą i paroma kroplami z cytryny
Czwartek
śniadanie I: owsianka
śniadanie II:szpinak, jajko gotowane, kasza
obiad: zupa z botwinki i kluski z płatków owsianych, duszony zielony groszek z marchewką, szczypiorkiem, rzodkiweką i sałata
podwieczorek: na ciepło: ugotowany kalafior, ugotowana marchewka, zielona pietruszka, ząbek czosnku, sałata, majonez domowy, parę kropel z cytryny
kolacja: owsianka
Piątek
śniadanie: owsianka
śniadanie II: na petelnię z masłem klarowanym wrzuciłam szczypiorek z cebulką, pietruszkę białą, ugotowaną marchewkę, kluski owsiane, plus kurkumę, pieprz, sól i parę kropel z cytryny. Mniam!
obiad: dwie porcje krupniku
kolacja: rosół z ziemniakami
Sobota
śniadanie: jajko, szcypiorek i kasza pęczak
śniadanie II: owsianka
obiad: pieczony indyk, duszona marchewka, szpinak i łyzka pęczaku
kolacja: chleb żytnio-razowy z przeogromną ilością rzodkiewki
Niedziela
śniadanie I: owsianka
śniadanie II: owsianka z bloga polana obgotowanymi truskawkami z imbirem, goździkiem, cynamonem, kurkumą, kardamonem
obiad: łyżkaindyka z warzywami i pęczakiem. Na patelnię wrzuciłam masło klarowane, pokrojony szczypiorek z dymką, pokrojoną zieloną pietruszkę, pokrojoną ugotowaną marchewkę, pęczak, kurkume, pieprz, sól i na końcu odrobinkę indyka z wczoraj
kolacja: sałatka na ciepło z rzodkiewki i kaszy: na patelni z masłem klarowanym wrzuciłam pokrojoną rzodkiewkę, kilka łyżek kaszy gryczanej niepalonej, odrobinę szczypiorku z dymką, troszke zielonej pietruszki, kurkumę, pieprz, sól-PYCHA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz