Cześć!
Idź przez życie z dzielną minką, bądź jak zawsze zuch dziewczynką!
wtorek, 29 grudnia 2020
Bo jesteś WARTOŚCIOWY i JEDYNY!!!!!!
środa, 16 grudnia 2020
Menu grudzień
W grudniu jem więcej owsianki. Ale nie robiłam jej tylko z płatków owsianych-mieszam rózne zboża: np. ziarna żyta, kasza gryczana niepalona, kasza kukurydziana, płatki owsiane i samopsza. Wszystko gotuje ok 40 min i blenduję. Kasze i ziarna żyta sobie wcześniej przez noc namaczam-wówczas jedzenie jest lepiej strawne i łatwiej wydziela się i przyswaja białko roślinne. A to właśnie tak należy jeść, aby z produktu wyłukskać jak najwięcej essencji i substancji odżywczych. Inaczej można jeść i jeść a tak naprawdę nie odżywić porządnie organizmu. Ważna jest też przeróbka. Tak więc polecam Wam wieczorem moczyć sobie zboża, albo jak robicie np. naleśniki (oczywiście z mąki pełnoziarnistej lub na bazie kasz-można je zmielić w młynku do kawy), to niech postoją przynajmniej godzinę w misce i niech się namoczą. Ja nie stosuję mleka. Naleśniki robię po prostu z wodą.
piątek, 4 grudnia 2020
Menu listopad
Cześć Wam! Oto co sobie zajadałam na początku listopada. Ciepło, cieplutko nie tylko na ciele ale i duszy :-) Udanej lektury.
Poniedziałek