Tutaj co jakiś czas będę "wrzucać" ciekawe wątki odnośnie prawidłowego przygotowywania posiłków, co z czym łączyć, czego unikać, o energii pożywienia...itd. W większości przypadków będę opierała się o zasady Kuchni Pięciu Przemian, która wywodzi się z filozofii chińskiej. Broń Boże nie będzie o chińskim gotowaniu! Wszystko będzie miało przekład na polskie realia i postaram się to przedstawić w praktyczny sposób bez zbędnej filozofii. Ma być konkretnie i na temat :-) Pamietajmy, że jedzeniem możemy pokonać choroby, tak jak zrobiłam to ja :-)
A co się we mnie zmieniło po wprowadzeniu mądrego gotowania?
Włączmy w końcu naszą LOGIKĘ MYŚLENIA i naturalny INSTYNKT
Co jemy latem
O tym, dlaczego powinnyśmy wybierać nasze sezonowe warzywa i owoce
Co jemy wiosną
Zima-skazani na monotonię? - dotyczy również wczesnej wiosny
10 powodów, dla których warto wekować jedzenie w słoiki
Diabelska Trójca: Maka pszenna - Cukier - Mleko
Co jemy zimą
A co się we mnie zmieniło po wprowadzeniu mądrego gotowania?
Włączmy w końcu naszą LOGIKĘ MYŚLENIA i naturalny INSTYNKT
Co jemy latem
O tym, dlaczego powinnyśmy wybierać nasze sezonowe warzywa i owoce
Co jemy wiosną
Zima-skazani na monotonię? - dotyczy również wczesnej wiosny
10 powodów, dla których warto wekować jedzenie w słoiki
Diabelska Trójca: Maka pszenna - Cukier - Mleko
Co jemy zimą
Dlaczego nie jem surowizny?
Co jemy jesienią
Żelazne zasady zdrowego jedzenia: śniadanie-obiad-kolacja
Od czego zaczęłam w moim nowym zdrowym gotowaniu
Świetne !
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńBardzo kreatywny blog. Będę korzystać z tych przepisów. Ina
OdpowiedzUsuńZapraszam!
UsuńWyrobienie nawyków pomoże być fit i zdrowym :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :-)
Usuń