Poniedziałek
Oj dzisiaj jest bardzo zimno, pora na solidne rozgrzanie.
- śniadanie I: pół kubka owsianki i zupa fasolowa na wywarze z wołowiny z mnóstwem ilości cebuli i czosnku zmiksowana z chrząstkami cielęcymi
- śniadanie II: zupa jarzynowa na wywarze z wołowiny (brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, ziemniaki, marchewka, cebula)
- obiad: krem z dyni z mnóstwem ilości cebuli i przyprawami rozgrzewającymi-szczególnie curry, troszkę mięsa z cieleciny, grzanki z chleba żytnio razowego na naturalnym zakwasie (własny wypiek), troszeczkę brokuła
- kolacja:To było przepyszne: sałatka: brokuł, dynia, pestki dyni, troszkę grzanek, dużo czosnku, przyprawy rozgrzewające i olej lniany. Przepyszne! Pierwszy raz jadłam taka sałatkę. Pycha!
Wtorek
- śniadanie I: miseczka gorącej owsianki wg 5-ciu przemian z dużą ilością cynamonu
- śniadanie II: zupa jarzynowa (kalafior, brokuł, żółta fasolka, cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, ziemniaki)
- obiad: mała miseczka kremu z dyni (dynia, cebula i mnsóstwo curry), grzanki z 1/2 kromki chleba zytnio-razowego, sałatka z fasolki szparagowej z dużą ilościa czosnku, duza garść prazonych orzechól włoskich, troszkę mięska cielęcego z chrząstkami z zupy
- kolacja:sałatka z obiadu z zielonej fasolki szparagowej i czosnku, 3 prażone orzechy włoskie
Środa
- śniadanie I: miseczka owsianki z cynamonem, pół kubka kremu z dyni (dynia, cebula i duzo curr), garść prażonych orzechów włoskich
- śniadanie II: miska gorącej zupy jarzynowej z poprzedniego dnia
- obiad/kolacja: miseczka kremu z białej fasoli (biała fasola, mnóstwo cebuli, czosnku, ziół, przypraw), odrobinkę kalafiora, sałatka z brokuła, czosnku i cukinii, grzanki z 1 kromki chleba żytnio-razowego
Czwartek
- śniadanie I: dwa jajka sadzone z małym podduszonym pomidorem w rozgrzewąjacych ziołach; brokuł z dynia i czosnkiem, pół kubka owsianki wg 5-ciu przemian
- obiad: pieczona cukinia z dużą ilością cebuli, czosnku, ziół i przypraw i odrobinką pomidorów; soczewica z cebulą; grzanki z 1 kromki chleba żytnio-razowego
- kolacja: miseczka kremu warzywnego: fasolka żółta, marchewka, ziemniak, cebula, czosnek, cukinia, odrobinkę pomidora
Piątek
- śniadanie: miska owsianki wg 5-ciu przemian
- śniadanie II: dwa liście sałaty, brokuł, czosnek, olej lniany, a do tego miseczka kremu warzywnego z wczorajszej kolacji
- obiad: dwa liście sałaty, brokuł, czosnek, olej lniany; zapiekane warzywa: cukinia, cebula, czosnek i odrobinę pomidora; miska gęstej zupy kalafiorowej z lanymi kluskami, łyżka kaszy i łyżka mięsa cielęcego z zupy
- kolacja: mały zapiekany por z cebulą, 2 łyżki kaszy niepalonej, mała garstka obłuskanych pestek dyni
Sobota
- śniadanie: miska owsianki
- śniadanie II: krem z pieczonych warzyw: cukinia, cebula, odrobinkę pomidora, fasolka żółta, kalafior, brokuł, czosnek, 4 orzechy laskowe
- obiad: 2 orzechy włoskie, brokuł z czosnkiem, 3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej, pasta z białej fasoli
- kolacja: miseczka brokuła z czosnkiem
Niedziela
- śniadanie I: miseczka owsianki
- śniadanie II: zupa kalafiorowa z lanymi klukami
- obiad: fasolka szparagowa zielona z cebulą i odrobina pomidora, grzanki z 1,5 kromki chleba żytnio-razowego, soczewica z cebulą
- kolacja: duszony por, jajko sadzone, 1/4 kromki chleba zytnio-razowego, garść orzechów laskowych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz