Menu maj
To już prawie połowa maja. Czas podzielić się moim majowym jadłospisem :-)
Poniedziałek
- śniadanie I: owsianka
- śniadanie II: owsianka
- obiad: ziemniaki, duszone warzywa (kalarepka, biała pietruszka, marchewka, cebula, tymianek, kurkuma, pieprz biały, odrobina masła, imbir, sól, pieprz, sól), odrobina (łyżka) mięsa z zupy
- kolacja: zupa warzywna (marchew, kalarepa, pietruszka biała) plus kromka chleba żytnio-razowego (własny wypiek) z masłem i jajko na miękko
Wtorek
- śniadanie I: owsianka
- śniadanie II: rosół ze szczypiorkiem
- obiad: duszona marchewka, mięso wołowe z zupy, troche kaszy i liście kalarepy
- podwieczorek: grochówka z liśćmi z kalarepy
- kolacja: rosół z ziemniakami
Środa
- śniadanie I: rosół wołowo-indyczy z ziemniakiami, biała pietruszką, marchewka i kaszą gryczaną
- śniadanie II: rosół wołowo-indyczy z miesem z rosołu: indykiem, ziemniakiami, biała pietruszką, marchewką
- obiad I: ziemniaki, kapusta duszona, kalarepa z liśćmi, kurczakz zduszona cebulą
- kolacja: rosół z peczakiem, ziemniakami, kurczakiem i duszoną cebulą
Czwartek
- śniadanie I: owsianka
- śniadanie II: rosół z ziemniakami
- obiad: ziemniaki, biała pietruszka, duszona kapusta, pieczony schab, duszona cebula
- podwieczorek: ziemniaki i duszona cebula
- kolacja: rosół z kaszą gryczaną niepaloną i dużo szczypiorku
Piątek
- śniadanie: owsianka
- obiad: wiejska kaszanka, rosół, duszona kapusta, marchewka
- kolacja: rosół z ziemniakami
Sobota
- śniadanie: owsianka
- śniadanie II: owsianka
- obiad: klopsy ze schabu, duszona cebula, marchewka, ogórki kiszone kiszone, pęczek szczypiorku z parapetu
- podwieczirek: pół jabłka
- kolacja: zupa z ziemniaków i cebli z mnóstwem szczypiorku
Niedziela
- śniadanie I: szpinak z jajkiem i kaszą
- obiad: zupa fasolowa plus kromka chleba zytnio-razowego z masłem
- kolacja: owsianka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz