- śniadanie I: marchewka duszona z cebulą z duszoną wątróbką cielęcą
- śniadanie II: duszona marchewka
- obiad: duszona marchewka z wątróbką i cebulą
- kolacja: duszona marchewka
Wtorek
- śniadanie I: jajka sadzone z duszoną cebulą (żółtka były pływające)
- śniadanie II: mus pietruszkowo-gruszkowy plus kilka orzechów włoskich
- obiad: gotowany brokuł plus duszona marchewka plus wątróbka cielęca z duszoną cebulą
- kolacja: wywar z karpia i cebuli
Środa
- śniadanie I: duszona marchewka i jęzor wołowy, kubek wywaru z ozora, skórki z ozora i łyżka makaronu żytnio-razowego
- śniadanie II: wywar z karpia i cebuli z ziemniakami
- obiadokolacja: karp z ziemniakami i cebulą (ziemniaki i cebulę ugotowałam razem). Nigdy nie łączę ryby z kapusta kiszoną!!!! To zabójstwo dla śledziony!
Czwartek
- śniadanie I: duszone jabłko z cebulą i placuszki maca żytnio-razowe (zrobione własnoręcznie)
- śniadanie II: wywar warzywny z selera, białej pietruszki i cebuli i łyżka ryżu
- obiad: białka kurze, wywar z ziemniaka i cebuli, seler z cebulą
- kolacja: wywar z języka wołowego i cebuli plus surowe żółtko, które dodałam tuż przed wypiciem wywaru i kilka kropel cytryny (przy jajku koniecznie!!!!)
Piątek
- śniadanie I: wywar z karpia plus żółtko
- obiad: wywar z karpia plus dwa żółtka i kilka kropel z cytryny, plus sałatka na ciepło z selera
- kolacja: wywar z karpia plus jajko i kilka kropel soku z ogórków kiszonych
Sobota
- śniadanie: sałatka na ciepło: ziemniaki, jajko, odrobina kiszonego ogórka i cebula
- śniadanie II: obgotowane jabłko i wywar z marchewki i cebuli
- obiad: duszony por z marchewką plus ozór wołowy
- kolacja: wywar z marchewki i cebuli
Niedziela
- śniadanie I: owsianka z orzechami włoskimi
- śniadanie II: wywar z selera i cebuli
- obiad: gęsta zupa-krem z selera, marchewki, pietruszki i cebuli z dużą ilością skwarków ze smalcu i dwa jajka
- kolacja: wywar z ozora wołowego i cebuli
A co piłam? Tylko moją cudowną pozdrowotną herbatę ziołową (patrz przepis Całoroczna herbata)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz