sobota, 16 maja 2015

Menu maj

To już prawie połowa maja. Czas podzielić się moim majowym jadłospisem :-)



Poniedziałek


  • śniadanie I: owsianka                        
  • śniadanie II: owsianka
  • obiad: ziemniaki, duszone warzywa (kalarepka, biała pietruszka, marchewka, cebula, tymianek, kurkuma, pieprz biały, odrobina masła, imbir, sól, pieprz, sól), odrobina (łyżka) mięsa z zupy

  • kolacja: zupa warzywna (marchew, kalarepa, pietruszka biała) plus kromka chleba żytnio-razowego (własny wypiek) z masłem i jajko na miękko
Wtorek 

  • śniadanie I: owsianka
  • śniadanie II: rosół ze szczypiorkiem
  • obiad: duszona marchewka, mięso wołowe z zupy, troche kaszy i liście kalarepy
  • podwieczorek: grochówka z  liśćmi z kalarepy
  • kolacja: rosół z ziemniakami

Środa 

  • śniadanie I: rosół wołowo-indyczy z ziemniakiami, biała pietruszką, marchewka i kaszą gryczaną
  • śniadanie II: rosół wołowo-indyczy z miesem z rosołu: indykiem, ziemniakiami, biała pietruszką, marchewką 
  • obiad I: ziemniaki, kapusta duszona, kalarepa z liśćmi, kurczakz  zduszona cebulą
  • kolacja: rosół z peczakiem, ziemniakami, kurczakiem i duszoną cebulą

Czwartek 

  • śniadanie I: owsianka
  • śniadanie II: rosół z ziemniakami
  • obiad ziemniaki, biała pietruszka, duszona kapusta, pieczony schab, duszona cebula 
  • podwieczorek: ziemniaki i duszona cebula
  • kolacja: rosół z  kaszą gryczaną niepaloną i dużo szczypiorku

Piątek 

  • śniadanie: owsianka
  • obiad: wiejska kaszanka, rosół, duszona kapusta, marchewka
  • kolacja: rosół z ziemniakami

Sobota 

  • śniadanie: owsianka
  • śniadanie II: owsianka
  • obiad: klopsy ze schabu, duszona cebula, marchewka, ogórki kiszone kiszone, pęczek szczypiorku z parapetu
  • podwieczirek: pół jabłka
  • kolacja: zupa z ziemniaków i cebli z mnóstwem szczypiorku

Niedziela 

  • śniadanie I: szpinak z jajkiem i kaszą
  • obiad: zupa fasolowa plus kromka chleba zytnio-razowego z masłem
  • kolacja: owsianka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz