Nowe zdrowe nawyki żywieniowe

Tutaj co jakiś czas będę "wrzucać" ciekawe wątki odnośnie prawidłowego przygotowywania posiłków, co z czym łączyć, czego unikać, o energii pożywienia...itd. W większości przypadków będę opierała się o zasady Kuchni Pięciu Przemian, która wywodzi się z filozofii chińskiej. Broń Boże nie będzie o chińskim gotowaniu! Wszystko będzie miało przekład na polskie realia i postaram się to przedstawić w praktyczny sposób bez zbędnej filozofii. Ma być konkretnie i na temat :-) Pamietajmy, że jedzeniem możemy pokonać choroby, tak jak zrobiłam to ja :-)

A co się we mnie zmieniło po wprowadzeniu mądrego gotowania?

Włączmy w końcu naszą LOGIKĘ MYŚLENIA i naturalny INSTYNKT

Co jemy latem

O tym, dlaczego powinnyśmy wybierać nasze sezonowe warzywa i owoce


Co jemy wiosną

Zima-skazani na monotonię? - dotyczy również wczesnej wiosny

10 powodów, dla których warto wekować jedzenie w słoiki

Diabelska Trójca: Maka pszenna - Cukier - Mleko

Co jemy zimą


6 komentarzy: