poniedziałek, 8 września 2014

Menu wrzesień

Poniedziałek

Oj dzisiaj jest bardzo zimno, pora na solidne rozgrzanie.
  • śniadanie Ipół kubka owsianki i zupa fasolowa na wywarze z wołowiny z mnóstwem ilości cebuli i czosnku zmiksowana z chrząstkami cielęcymi
  • śniadanie IIzupa jarzynowa na wywarze z wołowiny (brokuł, fasolka szparagowa, kalafior, ziemniaki, marchewka, cebula)
  • obiadkrem z dyni z mnóstwem ilości cebuli i przyprawami rozgrzewającymi-szczególnie curry, troszkę mięsa z cieleciny, grzanki z chleba żytnio razowego na naturalnym zakwasie (własny wypiek), troszeczkę brokuła                                               
  • kolacja:To było przepyszne: sałatka: brokuł, dynia, pestki dyni, troszkę grzanek, dużo czosnku, przyprawy rozgrzewające i olej lniany. Przepyszne! Pierwszy raz jadłam taka sałatkę. Pycha!

Wtorek

  • śniadanie I miseczka gorącej owsianki wg 5-ciu przemian  z dużą ilością cynamonu
  • śniadanie IIzupa jarzynowa (kalafior, brokuł, żółta fasolka, cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, ziemniaki)
  • obiadmała miseczka kremu z dyni (dynia, cebula i mnsóstwo curry), grzanki z 1/2 kromki chleba zytnio-razowego, sałatka z fasolki szparagowej z dużą ilościa czosnku, duza garść prazonych orzechól włoskich, troszkę mięska cielęcego z chrząstkami z zupy
  • kolacja:sałatka z obiadu z zielonej fasolki szparagowej i czosnku, 3 prażone orzechy włoskie

Środa

  • śniadanie Imiseczka owsianki z cynamonem, pół kubka kremu z dyni (dynia, cebula i duzo curr), garść prażonych orzechów włoskich
  • śniadanie IImiska gorącej zupy jarzynowej z poprzedniego dnia
  • obiad/kolacjamiseczka kremu z białej fasoli (biała fasola, mnóstwo cebuli, czosnku, ziół, przypraw), odrobinkę kalafiora, sałatka z  brokuła, czosnku i cukinii, grzanki z 1 kromki chleba żytnio-razowego

Czwartek

  • śniadanie I dwa jajka sadzone z małym podduszonym pomidorem w rozgrzewąjacych ziołach; brokuł z dynia i czosnkiem, pół kubka owsianki wg 5-ciu przemian
  • obiadpieczona cukinia z dużą ilością cebuli, czosnku, ziół i przypraw i odrobinką pomidorów; soczewica z cebulą; grzanki  z 1 kromki chleba żytnio-razowego
  • kolacjamiseczka kremu warzywnego: fasolka żółta, marchewka, ziemniak, cebula, czosnek, cukinia, odrobinkę pomidora

Piątek

  • śniadaniemiska owsianki wg 5-ciu przemian
  • śniadanie II: dwa liście sałaty, brokuł, czosnek, olej lniany, a do tego miseczka kremu warzywnego z wczorajszej kolacji
  • obiaddwa liście sałaty, brokuł, czosnek, olej lniany; zapiekane warzywa: cukinia, cebula, czosnek i odrobinę pomidora; miska gęstej zupy kalafiorowej z lanymi kluskami, łyżka kaszy i łyżka mięsa cielęcego z zupy
  • kolacjamały zapiekany por z cebulą, 2 łyżki kaszy niepalonej, mała garstka obłuskanych pestek dyni

Sobota

  • śniadaniemiska owsianki
  • śniadanie IIkrem z pieczonych warzyw: cukinia, cebula, odrobinkę pomidora, fasolka żółta, kalafior, brokuł, czosnek, 4 orzechy laskowe
  • obiad2 orzechy włoskie, brokuł z czosnkiem, 3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej, pasta z białej fasoli
  • kolacja miseczka brokuła z czosnkiem

Niedziela

  • śniadanie Imiseczka owsianki
  • śniadanie IIzupa kalafiorowa z lanymi klukami
  • obiadfasolka szparagowa zielona z cebulą i odrobina pomidora, grzanki z 1,5 kromki chleba żytnio-razowego, soczewica z cebulą
  • kolacjaduszony por, jajko sadzone, 1/4 kromki chleba zytnio-razowego, garść orzechów laskowych

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz