Tutaj będę wpisywać to, jak wygląda moje przykładowe tygodniowe menu na dany miesiąc. Komponując posiłki nie szczędzę ziół i przypraw (przede wszystkim: kurkuma, tymianek, majeranek, cynamon, kminek, imbir, kolendra, estragon, cząber, pieprz ziołowy, czarny, sól, kardamon rzadziej: curry, pieprz biały, zielony, jałowiec, bazylia). Wszystkie zupy gotuję wg Kuchni Pięciu Przemian, inspirując się książkami Anny Ciesielskiej, pozostałe posiłki również staram się przygotowywać wg zasad Kuchni Pięciu Przemian (nie zawsze może wychodzi, ale staram się :-)). O Kuchni Pięciu Przemian napiszę niebawem.
Aktualizacja rok 2019
Obecnie gotując nadal trzymam sie zasad Kuchni Pięciu Przemian z tym, ze potrawy już gotuję tak jak mi w sercu gra, po swojemu, często wymyślam swoje własne kopozycje.
2021 rok
2020 rok
Menu lipiec- o dobroczynnych wlaściwościach masła, smalcu gęsiego i o tym jak okłady z goździków ratowały mnie od bólu kolana
2019 rok
2018 rok
Menu lipiec - czyżby samoistne oczyszczanie, usuwanie pasożytów, zanieczyszczeń jedzeniem?
2017 rok
Menu listopad - duzo zdjęć, kilka zdań na temat zaparć, głodówkach, soku na wrzody, jak zoganizować urodzinki dla dzieci bez cukru i śmieciowego jedzenia, jak się ogarniam w kuchni i organizuję
Menu czerwiec- Hura! Przełom w częstości spożywanych posiłków :-) YES!!!
Menu marzec -wzmacniająco
2016 rok
Menu listopad - na słodko :-)
Menu październik - od czego tak naprawde się tyje?
Menu wrzesień - zdjęcia potraw :-)
Menu sierpień- dobre trawienie :-)
2015 rok
2014 rok:
Świetna podpowiedź,zwłaszcza teraz,na jesienne i zimowe dni gdy brak świeżych i smacznych warzyw :)
OdpowiedzUsuń